Du trenger:

 • 1 stor plastdunk som rommer 10-15 l. Plasten må være av en type som tåler både syre og base.
 • 1 stor gryte med lokk som rommer hele plastdunken. Evt. to gryter som kan settes oppå hverandre
 • 1 glass som rommer 1 l eller to mindre glass
 • 1 l vann
 • 150 g kaustisk soda
 • 10 l sjøvann
 • 350 g dødehavssalt
 • Stor plastsprøyte som tar minst 50 ml
 • Tresleiv (stor) eller plastskje (stor) til å røre med
 • PH-måler
 • Hevert
 • Verneutstyr: Plasthansker og briller
 1. Hent 10 l sjøvann ved flo sjø, og gjerne i solskinn. Det beste er om du kan hente fra et par meters dyp et sted du vet vannet er rent.
 2. Hell 150 g kaustisk soda i 1 l vann (fra springen) og rør til det er oppløst.
  Vær forsiktig! Lut (kaustisk soda) i vann går an, men vann i lut gir sprut! Denne blandingen er etsende, så ha alltid en flaske eddik for hånden og dynk med den om du får noe på huden. Avkjøl lutblandingen.
 3. Bland sjøvannet med 350 g dødehavssalt.
 4. Sil saltvannet gjennom et tett kjøkkenhåndkle i sil.
 5. Varm saltvannet til 95 grader celsius og avkjøl til neste dag.
 6. Sett plastdunken oppi den store gryta
 7. Hell det avkjølte og silte saltvannet oppi plastdunken
 8. Fest PH-måleren slik at den går langt nok ned i vannet til at du kan lese av. Den skal nå vise en PH på ca. 7 (Nøytralt)
 9. Sett glasset med lutvann på et flatt underlag, gjerne oppi en plastdunk eller bolle
 10. Fyll forsiktig plastsprøyten med 50 ml lutblanding (Bruk verneutstyr)
 11. Sprøyt langsomt lutblandingen oppi saltvannet mens du rører kraftig.
 12. Notér hvor mye PH har steget
 13. Mål opp nye 50 ml og sprøyt langsomt oppi saltvannet mens du rører
 14. Fortsett å tilsette 50 ml lutblanding til saltvannet til PH er på 10,5 – 10,7 NB! PH over 10,78 er svært farlig! Underveis vil du oppdage at PH først stiger bratt, deretter saktere. Den kan til og med gå ned litt før den går opp igjen. På slutten må du være forsiktig så du får stoppet i tide. Sannsynligvis vil du ikke trenge alt lutvannet.
 15. Slutt å røre når du har nådd ønsket PH.
 16. Sett på metallokket på gryta, eller tre en annen gryte over hvis plastdunken er høyere enn gryta. Grunnen er at metallet beskytter blandingen mot elektromagnetisk stråling. Blandingen må aldri komme i kontakt med metall

Blandingen er nå melkehvit. Det er de hvite flakene som er ORMUS.
Nå skal blandingen stå stille i ett døgn.

Ta lokket av gryta og se at blandingen har skilt seg. Det er klart (lut)vann på toppen og hvitt bunnfall. Nå fyller du heverten med vann og tapper ut så mye du klarer av lutvannet, mens bunnfallet blir liggende igjen. Vær forsiktig – IKKE sug!

Fyll på med vanlig vann fra springen, like mye som du har tappet ut. Rør kraftig rundt. Sett på lokket (eller den andre gryta) igjen og la stå nok et døgn.

Den tredje og fjerde dagen gjentar du prosessen med å ”vaske” blandingen. Tapp ut så mye du kan av den klare væsken, fyll på med like mye vann, rør kraftig og la blandingen stå tildekket et døgn til.

Tre ganger skal du ”vaske” blandingen.

Den fjerde gangen fjerner du for siste gang det klare lutvannet (som nå er veldig svakt) og tapper bunnfallet på flasker. De kan være av plast eller glass. Det bør bli ca. 3 liter. Så pakker du flaskene inn i aluminiumsfolie, eller setter dem oppi for eksempel en ølboks av metall der du har klippet av toppen. Hensikten er at ORMUS’en skal beskyttes mot elektromagnetisk stråling. Ferdig ORMUS oppbevares i kjøleskap.

Du skal være bevisst når du inntar din ORMUS. Ca. 1 ts to ganger daglig er passe. Bruk en skje av plast, ikke metall. Bland gjerne med saft, juice eller vann. Det beste er om du kan ha en stille stund med meditasjon samtidig med inntak av ORMUS.

Dette er en stor porsjon som er fin hvis du har en stor familie eller for eksempel skal bruke ORMUS til å dyrke med. Men ORMUS’en har begrenset holdbarhet selv i kjøleskap, og derfor kan det av og til være hensiktsmessig å lage en mindre porsjon. Nedenfor er en oversikt over ca. tre måneders forbruk til 1-5 personer.

Personer Ferskvann Kaustisk soda Sjø/saltvann Dødehavssalt
1 2 dl 30 g 2 liter 70 g
2 4 dl 60 g 4 liter 140 g
3 6 dl 90 g 6 liter 210 g
4 8 dl 120 g 8 liter 280 g
5 1 liter 150 g 10 liter 350 g